Welcome to (H)ag !

Današnjom presudom, haški sud je dokazao da ponekad zna donijeti i pravednu odluku. Ovdje možemo govoriti o dvojako (ne)zadovoljenoj pravdi. Prvo, Stanislav Galić je po svim moralnim principima zaslužio smrtnu kaznu, ali pošto ona nije propisana statutom haškog suda, doživotno uživanje u švedskim zatvorima (gdje većina zločinaca odluči da boravi) ostaće kao nagrada za 11.700 ljudi, među kojima više od 1.500 djece, ubijenih direktnom naredbom Stanislava Galića. Bivši zapovjednik Sarajevsko-romanijskog korpusa osuđen je za zločine protiv čovječnosti i kršenje običaja rata; 18.000 vojnika pod njegovom komandom je, 44 mjeseca sistematski uništavalo opkoljenu bosansku prijestolnicu, neselektivno ubijajući svakoga ko je bio dovoljno neoprezan ili nesretan da im se nađe na nišanu. Kakvog intenziteta treba da bude presuda "čovjeku" koji je ubijao ljude dok su čekali u redu za vodu, snajperisao djecu, palio (skoro) svaku zgradu u Sarajevu, te se pravim oružijem igrao rata u opkoljenom gradu. Umjesto pakla (što i zaslužuje) ovaj zločinac ide u zatvor sa 5 zvjezdica, gdje ga čekaju luksuzni apartmani, bazeni, "tv – ekrani", teretane i pičke (po želji).

 

A o čemu se radi pogledajte klikom na slijedeci link…

http://www.thefirstpost.co.uk/index.php?menuID=2&subID=1165&p=3

drzava
Ovom prilikom pozivamo sve blogove slične tematike na uspostavljanje saradnje.

9 komentara

  1. Ma ovaj snimak HAGA je jebeni apartman naspram Zenicke sobice sa zidovima.. Pa ko ne bih puko na ovo .. 11.700 Ljudi, od toga 1500 djece … Ma nemogu da vjerujem da ga je lakse ostaviti zivoga i da cijela nacija zna da je ziv samo sto truhne polahko ili da mu se zametne porijeklo sa jednim Bulletom in the head … pa kako god pogledam ova opcija #2 je daleko bolja od one prve, samos to jebeni Haski mangupi ne dozvoljavaju SMRTNU KAZNU … to je podsmijeh za nastradale ljude, porodice, i slicno… A jedino pravedno sto vidim je G I LJ O T I N A!. zasto da ne!

    Pored toliko dokaza, mrtvih dokaza, zivih dokaza, materijala, i sranja koja nisu ni dotaketa u tribunalo a da vec se unaprijed nije postavila ni kako treba optuznica … ONI SE premisljaju …

    Jedno me brine … sta bih bilo da se to desilo njihovoj rodbini, dijeci, sinovima, kcerima, drzavi na kraju. CEMU SVE TO!

  2. Ako si ovo otvorio/la moras gs poslati dalje;iskopiraj ovo posalji svima sa tvoje liste i tvoja prva ljubav ce te nazvati za 5 minuta ili ce ti poslat poruku.Zacaran/a si.Uponoc ce tvoja prva ljubav shvatiti da joj se svidjas. Nesto lijepo ce se desiti oko 1.42 ujutro. Spremi se za sok svog zivota.Ako prekines lanac imati ces ljubavnih problema u najvaznijem trenutku zivota. Posalji ovo 15 ljudi za 15 minuta, ne prekidaj lanac da ne bi bio/la nesretan/a

Komentariši