Sloboda seki, smrt bošnjačkom razumu!

25.11.1943 udareni su temelji državnosti Bosne i Hercegovine.Tad uprkos težnji nekih hrvatskih i srpskih partizana da se Bosna podijeli među njima, drug Tito je zajedno sa još trojicom odlučio da  Bosna ipak  ostane kakva jeste, tj. u granicama kakva je prije bila i kakva je danas.

            Ovaj dan će neki dočekati sa radosću,a Bogme, neki sa gorčinom. Najtužniji i najnesretniji će biti oni koji će ga slaviti drkajući pred srpskom lepom sekom .Odnosno, bosanska ( čitaj bošnjačka ) omladina pred srpskom turbo-folk pjevačicom unakaženom plastičnim operacijama ( uzimajući u obzir da se imalo šta unakaziti ) slavit će dan kad je Bosna dobila svoje granice, time što će pevat horski uz seku iz neke srbijanske vukojebine. Naime za one koji ne znaju (broj ovakvih se ne mjeri postotcima, nego promilima),  već nekoliko godina srpski „pevači i pevačice“ dolaze u naš šeher i pjevaju za Bajrame, Hidžretske nove godine a evo ove godine i za do sada ne zapaženi Dan Državnosti.Ovaj neviđeni baliluk, što bih rekao jedan profesor sa Prava, nije  moguć u našim susjednim zemljama. Kao primjer uzet ćemo Severinu, hrvatsku pjevačicu  koju je der'o haman svaki hercegovački  „biznisman“, koju su odbili slušati hrvatski dijasporci  u Kanadi jer joj je manager turneje – Srbin. Eh, pa to se zove „nacionalna svijest“.  U Izrealu je zabranjen Wagner jer je bio puštan u Aušvicu za vrijeme Holokausta, a kod nas se krv nije ni saprala a već se Ceca slušala. Ali naravno mi ne želimo da miješamo  politiku sa umjetnosti, no licemjerni smo i do te mjere da odobravamo kad se umjetnost miješa sa politikom. Bošnjaci, nažalost, još uvijek nemaju razvijenu nacionalnu svijest, i sutra će četnikuša seka da popljuje svaki šehidski mezar i da se punih džepova vrati u svoju vukojebinu. Ako nam je Akva jedina kulturna institucija, ruku na srce i recimo… „Jebem ti kulturu !“.

            Naravno ovo je sve uzaludno pisati  jer će sutra opet biti krcata Akva. (Usput, vama koji ćete sutra biti tamo, sočnim bosanskim rječnikom poručujem : „Mater vam jebem“)

 

Sretan Dan Republike!

 

 p.s. evo raji za dušu malo:

 

Danas je Dan Republike i stari je popio malo,
   na televiziji Lepa Brena, i stari se sjeca ratnih vremena,
      da bi danas bilo bolje, oni su poturali svoja pleca,
               gazi   hladne rijeke, jeli koru s drveca.
Zao mu je sto neki misle da je zivot negdje drugdje,
i ne sanja se vise stari san,
cekaju pasos da odu van.
Danas je dan - Dan Republike,
           i stara kaze: "Dragane cuti, skrati jezik mogu te cuti!"
Danas je Dan Republike i stari se sjeca ratnih dana,
zao mu je sto se ni klinci vise ne igraju partizana,
danas svatko zna da je glava samo jedna,
danas svatko zna pred kim pasti na koljena.
Danas je Dan Republike, stari kaze: "Otvorite prozore!",
pijan je i cini mu se da logorske vatre u daljini gore,
logorske vatre u daljini gore.
Danas je dan - Dan Republike,
i stara kaze "Je s' l' normalan Dragane, zatvaraj prozore ne radi grijanje?!" 
drzava
Ovom prilikom pozivamo sve blogove slične tematike na uspostavljanje saradnje.

37 komentara

  1. Mozda ces se malo zbuniti kada budes usred igre ali samo ostani cool i nastavi dalje,iako ces mozda biti pod
    pritiskom.

    ((kada trebas zapisati imena to obavezno moraju biti osobe koje poznajes))

    Igra ce te stajati 3 minute zato se koncentriraj i odgovaraj na pitanja refleksivno i s osjecajem.

    Osoba koja mi je poslala tu igru tvrdi da su joj se zelje ispunile samo nakon 10 minuta.

    Sada uzmi list papira i nesto za pisati i polako red po red inace ces
    pokvariti igru. nemoj prerano pogledavati igru unaprijed jer ces je pokvariti

    1.napisi u stupac brojeve od 1 do 11 & gt;.

    2.ispred brojeva 1 i 2 napisi bilo koji broj

    3.ispred brojeva 3 i 7 napisi imena osoba suprotnog spola Nemoj varati i
    gledati igru unaprijed

    4.is pred brojeva 4, 5 i 6 napisi neka imena( npr clanova obitelji, pri jatel
    je.)

    5.napisi 4 naslova pjesama ispred brojeva 8, 9, 10 i 11

    6. i sad pozeli nesto. sad slijedi objasnjenje.

    ————————————————————————- ——-

    1. ovu igru moras poslati broju osoba koji je jednak broju koji si napisao
    iza broja 2

    2. osoba iza broja 3 je osoba koju volis

    3. osoba iza broja 7 je osoba koja ti
    je draga ali nesto

    vise od prijateljstva jednostavno nije moguce.

    4. na broju 4 je osoba s kojom si
    jako povezan

    5. nabroju 5 je osoba koju jako dobro poznajes

    6. osoba na broju 6 je tvoj sreconosa
    (luckystar)

    7.pjesma n broju 8 se odnosi na osobu na broju 3

    8. pjesma pod brojem 9 se odnosi
    na osobu pod brojem
    7

    9. pjesma pod brojem 10 te najbolje opisuje

    10.pjesma pod brojem 11 najbolje
    opisuje tvoje
    osjecaje, tvoja razmisljanja o zivotu. Posalji u slijedecih nekoliko minuta ovu
    igru desetak osoba i

    tvoja ce se zelja ispuniti, ako to ne ucinis dogodit ce se upravo suprotno, 10
    ce te godina pratiti peh. Dakle kopiraj, salji, i uzivaj

  2. jarane zamisli sta bi ti rekla srebrenicka majka, kojoj su nestali dva-tri sina, muz, otac, djever, svekar itd, na to sto je svaki vikend puna akva u kojoj su prekodrinske pjevaljke koje su u ratu, a vjerovatno bi opet, zabavljale i huskale cetnike u pokolj djece, nenaoruzanih. dok je takvih kao sto si ti, koji hoce da zaborave desavace se. jer srbi ne zaboravljaju 26.6.1389 vec 600 godina, a mi zaboravljamo sve i dok je tako desavace nam se…..

  3. @don u pravu si majstore…sve su to budale koje ne razumiju nista vazno je da se dobro zabave uz Cecine Stojine pjesme pa i ostalih cetnika i cetnikusa.Samo jos nesto da kazem nisu svi srbi cetnici ali su svi cetnici srbi….jebem im majku.vec nekoliko zadnjih godina se ovo desava…nikad mi necemo doıci do nacionalne svjesti sve dok je ove balavurdije koja slusa ove cetnika sranja a rat hoce da bace iza sebe…cuj bogati

  4. Objavio/la Gost_8366 prije 3 sata 23 minute
    Jarane ne generalizuj ljude, jer ce neko onda i nas poistovecivat sa mudzahedinima. Nisu svi ljudi isti, a ovo su gluposti sto pisete

    Mene samo interesuje zasto su to gluposti ? Jel’ ja treba da sutim kad vidim kako invalid na štakama pleše pred Cecom, a u stvari njen muz mu je otkin'o noge… Tuzan smo ti mi narod brate…

  5. Ceca je koliko se secam bila i sa nasim Bosnjakom , jel to tada bilo ok nama a Srbima nije? Koliko vidim Ceca i ne dolazi u Akvu vec Seka , da se nije i ona nekom zamjerila ili je problem samo zato sto je srpkinja?Ako je jarane to problem ti se opasaj bombom pa u Akvu, cilj opravdava sredstva, pa nauci te “nenormalne” vasim normalnim metodama.

  6. @ 8366 i ostalim baliluku

    Ne treba nama ni Bog, ni kletva, ni molitva za tebe. Batina ce vam nasa sudit. A vrijeme dolaziiii…. skoro je tu. Nece biti grada u Bosni u kojem ce te se osjecat sigurnim. Zacepit ce te ko u vrijeme komunizma ili ce te selit iz ove zemlje. Pa se ti zali medjunarodnim institucijama i upravi vodovoda.

  7. Mrak i Cigla nemoj se podpisivat ko Srbin jer to nisi, ne zato sto takvih smradova nema i kod njih vec sto znam da si “nas” smrad. Zato jarane ako imas nesto pametno reci, ako ne ,studiraj turski i ne potpisuj se lazno, jer to mnogo vise govori o tebi.

  8. Sibicari koji su bili u okruzenju 5 godina pa su jedva cekali da prestane rat da bi se opet mogli mijesati sa agresorima i poprimiti zapadnjacku kulturu to jest da i oni smatraju da su oni losi bili mudzahidi a dobri su bile fukare i lopovi kao Juka Prazina i takvi,ili Istocnjaci koji su u dijaspori jos tokom rata hvalili se kako dobar ceh ostavljaju u srpskim diskotekama pa im zacudo bude kad ih ovi izvedu napolje na prebijanje i uz to jos govore gledajte kako cetnici udaraju. Stvarno mi je zao kad pomislim sta se desavalo u Sarajevu i Srebrenici itd. tokom rata. Al mi je istovremeno zanimljivo zasto se takve stvari nisu desavale u Zenici? I zasto je Bilino Polje svetinja za BH-Fudbal? zasto su mudzahidi dolazili u Zenicu a ne u Sarajevo ili Srebrenicu???? Zasto jos dosta toga….. NEZNAM !!! Al trebali bi pitati Cecu Raznjatovic mozda ona zna.

  9. Neverovatnih ovdje iskustava ima, samo se pitam koliko je vasih stvarnih, koliko prepricanih iz druge, 15 ruke a koliko uoblicenih da ne kazem izmisljenih. Trenutno sam u Oslu u posjeti i bio sam na gostovanju Harisa dzinovica i Harija Varesanovica, u diskoteci koju drze Bosnjaci, koja je bila puna Srba i ostalih, i bilo je odlicno. Tesko je meni razumjeti vas, iako sam se borio i izgubio dva brata, nego vi mene iako ste brisali sline dok je rat bio i Srbina gledali samo na filmovima.Ponosan sam na sebe sto ne mrzim, treba biti covjek i ne prepustiti se tome, ali je ipak lakse biti necovjek. Ima i njihovih koji su izgubili clanove familije pa kad popricamo o tome pricamo otvoreno a znate li zasto? Zato sto ja nisam ubio nekog tamo Zorana, Gorana itd… niti je on meni ubio moja dva brata. Nemam ja kome pisat da ce dragi Alah da otvorite oci

  10. Pozdrav i tebi jarane. Ma koncert bio fenomenalan, plus je bilo raje “od Vardara pa do Triglava” i to zamisli, puna diskoteka normalnih. Ne znas koji je bio bolji, Dzinovic zna se:))) Neces ih ti docekat tamo ako nema puno “nasih” ili “vasih” :))) nego nemoj cekat nego dodji kod nas, cekace oni tebe.:))

  11. Objavio/la Gost_8366 prije 13 sati 8 minuta
    Pozdrav i tebi jarane. Ma koncert bio fenomenalan, plus je bilo raje “od Vardara pa do Triglava” i to zamisli, puna diskoteka normalnih. Ne znas koji je bio bolji, Dzinovic zna se:))) Neces ih ti docekat tamo ako nema puno “nasih” ili “vasih” :))) nego nemoj cekat nego dodji kod nas, cekace oni tebe.:))

    Retardinjo, ti tvoji “normalni” su te i klali u ratu!

  12. @ 8366

    Jebo te, koja si ti budala… i coro!!!

    Dzesi ti vidio da se ja potpisujem ko srbin?! Ja sam Bosnjak od glave do pete, i nisam izdajica i krmak ko ti.

    Ne znam jesi li vec cuo (ako nisi – cut ces)za “patriotska raja”, koja vec marise po Sarajevu, Zenici, Mostaru… take ko ti
    i razbija kafice koji se “bratimljuju” sa ustasama i cetnicima.

    mater ti jebem, samo dodji vamo!

  13. @8366……Ma pusti budale,nece njima pomoci ni bog ni alah.Bagra zaostala i nekulturna.Zbog takvih sam morao da ostavim SVE.Sta ces kad su vecina,ali nije lose ni po Svijetu hodati.Petnaest dana godisnje u Sarajevu dosta.Jedne godine ostao ja mjesec dana,pa zadnjih deset poceo da sanjam kada cu “preko grane”.Sve prolupalo jarane,a prije tog jebenog rata nisam morao da idem na koncerte Harisa DZinovica,jer smo isti sto dijelili mnogo puta.A sad glupani kazu da ce lupati kafice ovih koji se bratime.Daleko ce dogurati sa tom “filzofijom”.Vozdra

  14. Objavio/la Gost 9544 prije 1 sat 48 minuta
    @8366……Ma pusti budale,nece njima pomoci ni bog ni alah.Bagra zaostala i nekulturna.Zbog takvih sam morao da ostavim SVE.Sta ces kad su vecina,ali nije lose ni po Svijetu hodati.Petnaest dana godisnje u Sarajevu dosta.Jedne godine ostao ja mjesec dana,pa zadnjih deset poceo da sanjam kada cu “preko grane”.Sve prolupalo jarane,a prije tog jebenog rata nisam morao da idem na koncerte Harisa DZinovica,jer smo isti sto dijelili mnogo puta.A sad glupani kazu da ce lupati kafice ovih koji se bratime.Daleko ce dogurati sa tom “filzofijom”.Vozdra

    Vjeruj da Sarajevo ne plače za tobom… ostani ti tamo gdje jesi

  15. Gost 9544
    Ima jarane ovdje i normalnih ljudi, ali oni rade, muce se ne prosipaju “patriotizam” po internetu. Poznata ti je ona ” Sta ce kurva vec o postenju”, e ovdje ti je nisam se mogao dokazat ni ko muskarac, ni ko “patriota”(sta god oni podrazumjevali pod ovim) pa ajd sad na kurvinski nacin. To su ti na zalost neki pripadnici naseg podmladka. Vecina je ipak hvala Alahu normalna.

  16. @ draskov….Sarajevo ne place zamnom,znam ali place za onih stotinjak hiljada finih,kulturnih,dobrih,mirisljavih,politicki normalnih Sarajlija koji su se raselili po svijetu da nebi morali podnositi papke,nekulturne,zle,smrdljive,politicki nastrane i ostale kretene koji su naselili nas nekad prelijepi grad.Ja licno kada dodem da obidem moje,setajuci od Parkuse do Vijecnice sretnem mozda par poznatih ljudi,a prije rata nisam mogao da predem ni 50 m ,a da se ne pozdravim s nekim.ZALOSNO.

  17. Objavio/la Gost 9544 prije 41 minutu 52 sekunde
    @ draskov….Sarajevo ne place zamnom,znam ali place za onih stotinjak hiljada finih,kulturnih,dobrih,mirisljavih,politicki normalnih Sarajlija koji su se raselili po svijetu da nebi morali podnositi papke,nekulturne,zle,smrdljive,politicki nastrane i ostale kretene koji su naselili nas nekad prelijepi grad.Ja licno kada dodem da obidem moje,setajuci od Parkuse do Vijecnice sretnem mozda par poznatih ljudi,a prije rata nisam mogao da predem ni 50 m ,a da se ne pozdravim s nekim.ZALOSNO.

    Jest’ vala… sve ovo sto valja je otišlo vani, a u Sarajevu sve sami papci, pun mi je kurac vas što glumite neko građanstvo. Za Sarajevo ćete ostati papci, kao što i jeste… vidite malo svijeta i onda nam se kurčite nekom kulturom, eto papci naselili grad. Nema toga za kojim Sarajevo plače…

  18. @ draskov….Na Vas pozitivne kritike ne uticu,kako vidim.Vi svoje pa svoje.Evo jedan primjer.Ja 15 godina branim nas po Svijetu,zato sto stranci (vecina)vjeruju da smo mi Balkanci veoma nekulturni(posljedica vijesti sa naseg podrucja,gradanski rat,genocid,21-i vijek itd.Ta odbrana nase kulture mi je dosta dobro isla,dok prosle godine nisam poveo moju suprugu(Spanjolku) i jos jedanog dobrog druga sa njegovom suprugom(svi Spanci iz Madrida)i ja.Vodao sam ih 15 dana od Dubrovnika,Boke Kotorske Sarajeva i naravno sve sto je izmedu tih gradova.Svidjele im se mnoge stvari i mjesta,narocito gostomprivstvo nasihljudi,ali nisu im se svidjele mnoge,mnoge,mnoge stvari.Kad bih Vam nabrajao sve to trebao bi knjigu napisati.Zakljucak-NISAM USPIO DA ODBRANIM NASU KULTURU,a pokusao sam to svim silama.Naravno sve to u nekim generalnim pogledima.Ja se sebe ne stidim,stidim se nas.Vjerovatno se to mnogima desava.Hajd´ da ne duljim,ciao.

  19. “stotinjak hiljada finih,kulturnih,dobrih,mirisljavih,politicki normalnih Sarajlija koji su se raselili po svijetu da nebi morali podnositi papke,nekulturne,zle,smrdljive,politicki nastrane i ostale kretene ”
    je li bas zbog toga ili je mozda do njemackih, holandskih i ostalih penzija ili ti kad te neko iznervira pobjegnes u drugu zemlju gdje je slucajno standard bolji

    “Ja 15 godina branim nas po Svijetu”
    stavrno ti hvala, sto nisi reko ranije da ti skupimo neku donaciju pa da ti koji paket posaljemo

Komentariši